Franse uiensoep
Ingrediënten
- 1 kilo uien
- 50 gram boter
- 2 el olijfolie
- 2 takjes verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 el mosterd
- 1 liter runderbouillon
- 1 glas rode wijn
- 1 laurierblaadje
- stokbrood
- geraspte oude kaas of Gruyère
- verse peterselie gehakt
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
- Pel de uien en snijd ze in grove stukken
- Verhit de boter en olie in een diepe pan
- Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
- Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
- Blus af met een glas rode wijn
- Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
- Als laatste de warme runderbouillon
- Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
- Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
- Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
- Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
- Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
- Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen