Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Ingrediënten
- 1 pak Conimex Thaise maaltijdsoep Tom Kha Kai
- 250 gram kipfilet blokjes
- 400 ml kokosmelk
- 125 gram taugé
- 150 gram champignons
- 2 lente uitjes
Notities
Bereidingswijze
- Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de rijst in 13 minuten gaar
- Giet de rijst af, en laat even uitdampen en roer het goed om
- Snij ondertussen de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in dunne ringetjes
- Doe de kokosmelk en 175 ml water in een pan en voeg de Tom Kha paste (zit in het pak) toe
- Roer totdat de paste is opgelost en breng het geheel aan de kook
- Voeg de kipblokjes, ik heb ze van te voren heel even gekookt, toe en breng het geheel weer aan de kook
- Laat de soep 2 minuten zachtjes doorkoken
- Kook de champignons en de helft van de lente uitjes circa 2 minuten in een aparte pan en voeg ze daarna samen met de taugé toe aan de soep
- Verwarm het geheel nog 1 minuut
- Verdeel de rijst over 2 kommen of diepe borden en schenk de soep erover
- Garneer met de overgebleven lente uitjes
- Maak de soep naar smaak lekker spicy met de chilipeperolie.
- Let op: Dit is een behoorlijke pittige olie!
- Gebruik dus niet te veel, een paar druppels is voldoende