Pasta met spinazie en zalm

Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 175 gram volkoren pasta
  • 100 gram gerookte zalm
  • 200 gram spinazie
  • 150 ml kookroom
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • tomaatjes, rucola en/of geraspte kaas
  • 1 tl dille

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook.
  • Voeg na 2 minuten de spinazie in delen toe. Ik doe ongeveer 2 handjes spinazie in de pan, laat dit slinken en voeg dan weer extra spinazie toe.
  • Je kunt eventueel de spinazie van te voren wat fijner snijden of even fijnhakken met een keukenmachine.
  • Als je alle spinazie hebt toegevoegd en de spinazie is geslonken, voeg dan de kookroom, dille en een snufje zout en peper toe.
  • Na een paar minuten kan de gekookte pasta en zalm er ook bij en kan de pan van het vuur.
  • Verdeel de pasta over twee borden en serveer bijvoorbeeld met wat tomaatjes, rucola en/of geraspte kaas.