Zalm Wellington
Ingrediënten
- 2 zalmfilets zonder huid
- 2 rollen vers bladerdeeg opgerold op bakpapier
- 4 tl roomkaas
- 2 tl dille
- 2 tl peterselie
- zout en peper
- 1 ei
Notities
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 220 graden.
- Maak met 1 rol bladerdeeg een ‘bodem’. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Verdeel daarna de zalm over het bladerdeeg.
- Breng de zalm op smaak met zout, peper, peterselie en dille.
- Smeer de roomkaas over de zalm.
- Dek het geheel af met de resterende rol bladerdeeg.
- Maak met een mes een paar inkepingen in het bladerdeeg.
- Smeer de bovenkant in met een beetje ei, zodat hij mooi bruin wordt.
- Zet het voor circa 30 minuten in de oven.
- Lekker met een verse salade en gebakken aardappeltjes