Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
Ingrediënten
- 3 sjalotten
- 20 gram ongezouten roomboter
- 1,5 el cremaceto balsamico
- 75 gram cranberrypaté
- 8 plakjes ontbijtspek
- 15 gram rucola
Notities
Bereidingswijze:
- Snijd de sjalotten in dunne ringen
- Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 minuten op laag vuur
- Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 minuten op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe
- Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 minuten op middelhoog vuur tot de spek krokant is
- Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop