gekarameliseerde2

Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot

Gang Aperitief
Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

  • 3 sjalotten
  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 1,5 el cremaceto balsamico
  • 75 gram cranberrypaté
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 15 gram rucola

Notities

Bereidingswijze:
  • Snijd de sjalotten in dunne ringen
  • Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 minuten op laag vuur
  • Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 minuten op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe
  • Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 minuten op middelhoog vuur tot de spek krokant is
  • Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop