Aardappelgratin met tijm
Ingrediënten
- 1 kilo Gourmandine aardappelen
- 1 teen knoflook
- 5 takjes verse tijm
- 150 gram Zwitserse Gruyère
- 250 ml verse slagroom
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Schil de aardappelen en snijd of schaaf ze met een kaasschaaf, dunschiller of keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes
- Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van 3/5 van de takjes tijm en rasp de kaas
- Meng de knoflook en blaadjes tijm door de aardappel, bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal
- Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas.
- Bak de aardappelgratin onder het midden van de oven in ca. 1 uur goudgeel en gaar
- Dek na 35 minuten losjes af met aluminiumfolie zodat de gratin niet te donker wordt
- Controleer na 50 minuten of de gratin gaar is. Dit is het geval als je er gemakkelijk helemaal een mes in kunt steken
- Garneer met de rest van de takjes tijm