Pavlova met frambozen
Ingrediënten
- 250 gram verse frambozen
- 1 tl witte wijnazijn
- 125 ml verse slagroom
- 4 middelgrote eieren
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 3 druppels vanillearoma
- 1 tl maïzena
- 8 gram vanillesuiker
Notities
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 150 °C
- Splits de eieren
- Klop met een mixer in een vetvrije kom het eiwit en een mespunt zout tot de massa pieken begint te vormen
- Klop de suiker er lepel voor lepel door tot het eiwitschuim stevige pieken vormt
- Spatel de vanillearoma, azijn en maïzena erdoor
- Schep het eiwitschuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat
- Schuif de bakplaat laag in de oven en bak het schuim in ca. 1 uur
- Schakel de oven uit, maar laat de ovendeur dicht
- Laat het eiwitschuim minstens 1 uur drogen tot de buitenkant stevig aanvoelt
- Prak met een vork enkele frambozen fijn
- Klop de slagroom met de gepureerde frambozen en de vanillesuiker stijf
- Haal de schuimtaart uit oven en schep de slagroom op de taart
- Garneer de pavlova met de rest van de frambozen