Traybake met zalm, aardappel en rode ui
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappel
- 1 courgette
- 3 el milde olijfolie
- 250 gram winterpeen
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 310 gram verse zalmfilet op de huid
- 1,5 el vadouvan kruiden
- zout
Notities
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 °C
- Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik
- Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm
- Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen
- Meng de aardappelen met de groente, vadouvan kruiden, olie, peper en eventueel zout
- Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 minuten in de oven gaar
- Schep halverwege om
- Leg de laatste 10 minuten de zalm met de huid naar boven erbij en bak gaar
- Verdeel de aardappel en groente over borden en verdeel de zalm in stukken erover