rodekoolstamppot6

Rodekoolstamppot met kabeljauw

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 0,5 rodekool
  • 1 el vloeibare honing
  • 600 gram kabeljauw
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 rode ui
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 2 el tarwebloem
  • 1 Granny Smith appel
  • zout

Notities

Bereidingswijze:
  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar
  • Snijd ondertussen de ui fijn en de rode kool in reepjes
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 minuten al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is
  • Voeg de azijn toe en schep om
  • Verhit in een andere pan 40 gram boter
  • Verdeel de vis over het aantal personen
  • Bestuif de vis met bloem en bak in 6 minuten gaar, keer halverwege
  • Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op
  • Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree
  • Snijd de appel in blokjes
  • Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout
  • Serveer met de vis