Rodekoolstamppot met kabeljauw
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 0,5 rodekool
- 1 el vloeibare honing
- 600 gram kabeljauw
- 100 ml halfvolle melk
- 1 rode ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 gram ongezouten roomboter
- 2 el tarwebloem
- 1 Granny Smith appel
- zout
Notities
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar
- Snijd ondertussen de ui fijn en de rode kool in reepjes
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 minuten al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is
- Voeg de azijn toe en schep om
- Verhit in een andere pan 40 gram boter
- Verdeel de vis over het aantal personen
- Bestuif de vis met bloem en bak in 6 minuten gaar, keer halverwege
- Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op
- Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree
- Snijd de appel in blokjes
- Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe
- Breng op smaak met peper en eventueel zout
- Serveer met de vis