Geroosterde paprika’s met geitenkaas en linzen
Ingrediënten
- 800 gram tomatenblokjes in blik
- 6 paprika's
- 800 gram linzen in blik
- 2 rode uien
- 2,5 el Franse ratatouille-kruiden
- 1 el milde olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 courgette
- 200 gram verse geitenkaas naturel
Notities
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en ⅕ van de Franse ratatouille-kruiden 5 minuten op laag vuur
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken
- Snijd ondertussen de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
- Bewaar de kapjes
- Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat ze uitlekken
- Snijd de courgette in kleine blokjes en meng met de rest van de Franse ratatouille-kruiden door de linzen
- Breek de geitenkaas in stukken en schep voorzichtig door de linzen
- Verdeel de vulling over de paprika’s en leg de kapjes erop
- Verdeel de tomatensaus over de braadslee en zet de paprika’s erin
- Bak ca. 30 minuten in het midden van de oven