Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
Ingrediënten
- 1 kilo verse witte asperges
- 300 gram zachte geitenkaas
- 6 el halfvolle melk
- 1 tl vloeibare honing
- 6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- 2 middelgrote eieren
- 30 gram rucola
- 75 gram hazelnoten
- zout
Notities
Bereidingswijze:
- Schil de asperges, van vlak onder het kopje naar beneden
- Snijd het houtachtige uiteinde eraf
- Kook de asperges in een asperge pan (of grote pan) in ruim kokend water met zout voor 10 minuten
- Haal de pan van het vuur af en laat nog 10 minuten afgedekt in het kookwater staan en uitlekken
- Schift de eierdooier van de rest van het ei
- Roer in een kom de geitenkaas met 4 el melk, de eierdooier en de honing los
- Knip de rucola fijn
- Schep de rucola door het mengsel van geitenkaas, melk, ei en honing
- Breng op smaak met peper en eventueel zout
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Ontdooi het bladerdeeg
- Bestuif het aanrecht met bloem
- Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol uit tot een langwerpige lap
- Laat de rand iets dikker
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Leg de deeg lap hier op en bestrijk met het geitenkaasmengsel
- Houd de rand vrij
- Verdeel de asperges over het deeg
- Klop de andere eierdooier los met de rest van de melk
- Bestrijk hiermee de aspergetaart
- Bak in de oven de taart in ca. 30 minuten goudbruin
- Hak de hazelnoten grof en rooster kort in een droge koekenpan
- Laat afkoelen op een bord
- Haal de aspergetaart uit de oven en bestrooi met hazelnoten
- Snijd in het aantal stukken dat je nodig hebt en serveer warm of koud
- Lekker met salade van waterkers en aardbeien