Spaanse tomatensoep met gehaktballetjes
Ingrediënten
- 12 Hollandse rundergehaktballetjes
- 1 zak paprikamix
- 350 gram Heinz tomato frito olive
- 1 liter kippenbouillon
- 1 el milde olijfolie
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 300 gram mais in blik
- 100 gram basmatirijst
Notities
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een grote soeppan en bak de rundergehaktballetjes rondom bruin
- Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen
- Voeg samen met de gerookte-paprikapoeder toe aan de gehaktballetjes en bak 1 minuut mee
- Voeg de rijst, tomato frito en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 8 minuten (of tot de rijst gaar is) met de deksel op de pan koken
- Doe ondertussen de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken
- Voeg in de laatste minuut van de kooktijd toe aan de gehaktballetjes en verwarm mee