Kippenbouten in roquefortsaus
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 250 gram kastanjechampignons
- 125 gram roquefort
- 75 gram roomboter
- 250 ml kookroom
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 4 takjes verse tijm
- 4 el witte wijn
- 300 gram haricots verts
- 1 stokbrood
- 10 pruimen
- zeezout en peper
Notities
Bereidingswijze:
- Bestrooi de kip royaal met zee- zout en peper
- Verwarm de roomboter in een grote pan en bak hierin de kippenbouten aan beiden zijden aan
- Zet dan het vuur zacht en stoof ze verder in 20 minuten gaar
- Maak de haricots verts schoon en kook ze beetgaar, draai ze af en toe om
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd een stukje van de steeltjes
- Roerbak ze 4 minuten in 2 eetlepels boter bruin en knapperig
- Pers een teentje knoflook erboven, maal wat zout en peper erover en schep wat tijmblaadjes erdoor
- Was de pruimen, halveer ze en haal de pit eruit
- Bak ze in 2 eetlepels boterzacht, maar niet dat ze uit elkaar vallen
- Schep de kippenbouten uit de pan en maak de roquefortsaus
- Doe de kookroom in de pan en breng aan de kook
- Verkruimel de roquefort erboven en voeg de witte wijn, de blaadjes van 2 takjes tijm en een teentje knoflook uit de pers toe
- Laat 3 minuten al roerend inkoken
- Schep de kip weer in de pan, schep de knapperige gebakken champignons erbij en de gebakken pruimen
- Zet de pan op tafel met de haricots verts en het stokbrood