gevulde-aaradappel

Gevulde aardappels

Bereidingstijd 1 uur
Gang Voorgerecht
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 3 grote vastkokende aardappels
  • 125 gram spekreepjes of blokjes
  • 3 bosuien
  • 125 ml Crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • peper
  • verse bieslook
  • 1 tl mosterd

Notities

Bereidingswijze:
  • Boen de aardappels goed schoon
  • Kook de aardappels in schil in ongeveer 15 à 20 minuten gaar, stomen of in de magnetron kan ook prima
  • Verwarm de oven op 180 graden
 
Maak ondertussen de vulling:
  • Bak de spekjes in een pan totdat het meeste vet is verdwenen
  • Hak de bosui in ringetjes en voeg kort toe aan de spekjes
  • Laat uitlekken op een keukenpapiertje en doe daarna in een kom
  • Roer de crème fraîche, bieslook, mosterd, peper en geraspte kaas er door