italiaansevisstoof

Italiaanse visstoof

Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vis, Ovenschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stukken kabeljauwfilet
  • 20 stuks grote garnalen voorgekookte garnalen uit de vriezer halen en laten ontdooien. Verse garnalen kunnen ook, stoof die dan gelijk met de kabeljauw mee. (haal wel eventueel de darm uit de garnalen)
  • 100 ml witte wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 tl italiaanse kruiden gedroogd
  • 2 tl chilivlokken
  • 4 tl suiker
  • 10 blaadjes verse basilicum grof gesneden
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram extra belegen kaas geraspt
  • vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • BROODKRUIM TOPPING
  • 2 eieren
  • 4 el panko (japans paneermeel)
  • 1 teen knoflook fijn gesnipperd
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 hand verse basilicum grof gesneden
  • 1 hand verse peterselie grof gesneden
  • vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak

Notities

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht
  • Zet een hapjespan op het fornuis met een goede scheut olijfolie erin
  • Fruit de uien met de knoflook voor ongeveer 2 minuten
  • Voeg de Italiaanse kruiden, chili vlokken en de witte wijn toe en kook voor 2 minuten op hoog vuur mee
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes en suiker toe en roer dit goed door
  • Leg de kabeljauw filets en basilicum erbij en stoof de kabeljauw 4 minuten aan iedere kant
 
BROODKRUIM TOPPING MAKEN:
  • Wanneer de kabeljauw staat te stoven, heb je mooi de tijd om je broodkruim topping te maken
  • Voeg alle ingrediënten hiervoor in een kom en roer door tot een mooi beslag
 

OVENSCHAAL OPMAKEN:

  • Wanneer je vis klaar is neem je een grote ovenschaal
  • Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg deze even apart
  • Giet de tomatensaus in de ovenschaal
  • Leg hierop de kabeljauwfilets en daaromheen verdeel je de garnalen
  • Verdeel het broodkruim beslag over de ovenschaal
  • Bestrooi met een snuf vers gemalen zwarte peper, zout en de geraspte kaas
  • Scheur de mozzarella in stukken er ook overheen
  • Bak de ovenschotel in de oven tot de kaas begint te borrelen en een beetje verkleurt. (dit duurt ongeveer 10 minuten) Blijf er wel bij!
TIP: bestrooi vlak voor serveren met eventueel een snuf extra chilivlokken