Keto Curry met bloemkool, broccoli, sjalotten, Spaanse peper en koolhydraatarm naan brood
Ingrediënten
- 250 gram bloemkool roosjes
- 250 gram broccoli roosjes
- 70 gram sjalot gesnipperd
- 1 rode peper in ringetjes
- 150 gram kastanjechampignons grof gesneden
- 80 ml groene currypasta
- 270 ml kokosmelk volvet
- olijfolie om in te bakken
- 20 gram Macadamia voor garnering
- zeezout
Notities
Bereidingswijze:
-
Breek de bloemkool en de broccoli in roosjes
-
Kook ze 3 minuten, giet af en stoom droog in de pan
-
Snipper de sjalot, snijd de rode peper in ringetjes en de kastanjechampignons in kwarten
-
Fruit dit alles in een hapjespan met wat olie
-
Voeg de groene currypasta (gewoon bevroren) en de kokosmelk toe
-
Breng aan de kook en roer door elkaar
-
Doe de bloemkool en de broccoli erbij
-
Breng op smaak met zout of tamari
-
Laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen
-
Schep af en toe om
-
Proef of het voldoende op smaak is
-
Hak de macadamia noten grof
-
Bestrooi de keto curry met bloemkool en broccoli ermee
-
Lekker met koolhydraatarm naan brood erbij!