Broccoli-ovenschotel met kip, champignons en krieltjes
Ingrediënten
- 3 kipfilets in blokjes gesneden
- 500 gram voorgekookte krieltjes gehalveerd
- 500 gram champignons in kwarten gesneden
- 2 stronken broccoli in kleine roosjes gesneden
- 1 oranje paprika in repen gesneden
- paprikapoeder
- boter of olie om in te bakken
- zout en peper uit de molen
- Voor de saus:
- 150 gram boter
- 150 gram bloem
- 1 ui gesnipperd
- 1 kippenbouillontablet
- 500 ml kookvocht van de broccoli
- 150 gram geraspte kaas
Notities
Bereidingswijze:
- Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de broccoli toe.
- Kook de broccoli beetgaar.
- Giet af, vang 500 ml kookvocht op en laat de broccoli uitlekken in een zeef.
- Bestrooi de kipfilet met wat paprikapoeder, zout en peper.
- Verhit een koekenpan met wat boter en bak de kipfilet rondom goudbruin.
- Schep uit de pan op een bord en zet opzij (de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, hij gaat straks nog in de oven).
- Voeg indien nodig nog wat extra boter toe in de koekenpan en bak de krieltjes goudbruin.
- Breng de aardappels op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Voeg als de aardappels halverwege zijn, de champignons toe en bak even mee.
- Voeg dan de paprika toe en bak nog een minuut verder.
- Voeg tot slot de broccoli en kip toe, roer even door en zet het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de ovenschaal in.
- Smelt ondertussen de boter in een pan en fruit de ui hierin totdat hij zacht is.
- Zet het vuur laag zodat de boter en ui niet kleuren.
- Voeg de bloem toe en bak even mee om te laten garen.
- Verkruimel de bouillontablet erover en voeg al roerend zoveel kookvocht toe, totdat je een gladde en dikke saus hebt (je hoeft dus niet perse al het kookvocht te gebruiken).
- Laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
- Roer de geraspte kaas erdoor en verwarm tot de kaas gesmolten is.
- Vet de ovenschaal in en schep de aardappels, kip en groenten erin.
- Schenk de saus eroverheen.
- Bak circa 20 minuten in de oven, of totdat de bovenkant licht begint te kleuren en de saus iets is ingedikt.
- Laat voor serveren zeker 10 minuten afkoelen.