Spruitjes ovenschotel met krieltjes, gebakken spekjes en kaas
Ingrediënten
- 800 gram krieltjes
- 500 gram spruiten
- 250 gram spekjes
- 3 eieren
- 150 gram volle yoghurt
- 175 gram geraspte belegen kaas
- peper en zout
- boter om in te vetten
Notities
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng in een pan een ruime laag water aan de kook.
- Kook de krieltjes in 12 minuten gaar. Giet af en laat ze kort droogstomen.
- Vet een ovenschaal van ca. 30 cm in met wat boter.
- Doe hier de krieltjes in en stamp ze met een aardappelstamper.
- Besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout.
- Bak de krieltjes 10 minuten in de oven.
- In de tussentijd maak je de spruitjes schoon. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes.
- Breng in een pan een laagje water aan de kook. Hierin kook je de spruitjes acht minuten.
- Stort in een vergiet en spoel af onder de kraan met koud water. Laat de spruitjes daarna uitlekken.
- Bak de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze mooi kleuren.
- Schep de uitgelekte spruitjes om met de spekreepjes.
- Haal de ovenschaal uit de oven maar laat de oven aan.
- Strooi een laagje kaas over de krieltjes.
- Doe hier de spruitjes en spekjes over en strooi er de rest van de geraspte kaas overheen.
- Klop in een mengkom drie eieren los met de yoghurt en kruid het met peper en zout.
- Giet het eiermengsel nu over de spruitjes en spekjes.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak nog 15 minuten. Tot de kaas mooi is gesmolten en het eiermengsel is gestold.
- Haal uit de oven en serveer direct.