Lasagne Puttanesca
Ingrediënten
- 200 gram oude kaas geraspt
- 380 gram ansjovis in olie (4 glazen potjes)
- 420 gram tomatenpuree
- 1600 gram gepelde tomaten uit een pak
- 870 gram tonijn uit blik uitgelekt, 6 potjes
- 3 bollen mozzarella
- 1 pak volkoren lasagnevellen
- 1600 gram Italiaanse roerbakgroenten
- 3 rode uien in ringen
- 3 tenen knoflook
Notities
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
- Verhit de olie in een wok en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten 3-4 minuten.
- Schenk een scheutje water erbij en laat de groenten in nog 5 minuten gaar worden.
- Verhit de olie uit het potje ansjovis samen met de ansjovis, rode ui en knoflook in een koekenpan en bak 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
- Voeg de tomaten uit blik, de tonijn en de roerbakgroenten toe, laat 15 minuten met het deksel op de pan stoven.
- Schep een flinke lepel saus op de bodem van een ovenschaal, leg een laag lasagnevellen op de saus, verdeel een laag trostomaten over de pasta en schep vervolgens weer een laag saus op de laag pasta.
- Herhaal deze stappen totdat de schaal gevuld is.
- Sluit af met een laag mozzarella en geraspte kaas.
- Zet de lasagne 45 minuten in de oven.