Captain’s dinner
Ingrediënten
- 1500 gram aardappelpartjes in schil
- 4 duo pakjes gerookte spekreepjes
- 750 gram ui in halve ringen
- 4 potten jonge kapucijners afgespoeld
- 2 potten piccalilly apart serveren
- 1 grote pot Amsterdamse uitjes evt. in kwarten gesneden, apart serveren
- 4 bakjes champignons in plakjes gesneden
- 2 potten partysticks in blokjes, apart serveren
- 4 blikken rundvleesragout
- 5 rode paprika's in blokjes gesneden
- 800 gram gehaktballetjes
Notities
Bereidingswijze:
- Snij de paprika in blokjes
- Snij de champignons in plakjes
- Verhit een pan en bak de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn. Voeg de ui toe en bak even mee.
- Voeg nu de paprikablokjes toe en bak even mee als laatste voeg je de champignonplakjes toe en bakt die ook even mee
- Bak de aardappelpartjes in een beetje roomboter.
- De kapucijners af spoelen en koken volgens aanwijzing
- Verwarm de gehaktballetjes
- Verwarm de rundvlees ragout, dit wordt later over de gehaktballetjes geserveerd
- Schaal (ik gebruikte een grote) opmaak:
- Rechts op de schaal de gekookte kapucijners met daaroverheen het mengsel van de spekblokjes, ui, paprikablokjes en champignons
- Links op de schaal de gebakken aardappelpartjes
- In het midden de gehaktballetjes met daarover heen de ragout
- Serveer de Amsterdamse uitjes, de partysticks en de piccalilly in aparte schaaltjes