Captain’s dinner

Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1500 gram aardappelpartjes in schil
  • 4 duo pakjes gerookte spekreepjes
  • 750 gram ui  in halve ringen
  • 4 potten jonge kapucijners afgespoeld
  • 2 potten piccalilly apart serveren
  • 1 grote pot Amsterdamse uitjes  evt. in kwarten gesneden, apart serveren
  • 4 bakjes champignons in plakjes gesneden
  • 2 potten partysticks in blokjes, apart serveren
  • 4 blikken rundvleesragout
  • 5 rode paprika's in blokjes gesneden
  • 800 gram gehaktballetjes

Notities

Bereidingswijze:
  • Snij de paprika in blokjes
  • Snij de champignons in plakjes
  • Verhit een pan en bak de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn. Voeg de ui toe en bak even mee.
  • Voeg nu de paprikablokjes toe en bak even mee als laatste voeg je de champignonplakjes toe en bakt die ook even mee
  • Bak de aardappelpartjes in een beetje roomboter.
  • De kapucijners af spoelen en koken volgens aanwijzing
  • Verwarm de gehaktballetjes
  • Verwarm de rundvlees ragout, dit wordt later over de gehaktballetjes geserveerd
  • Schaal (ik gebruikte een grote) opmaak:
    • Rechts op de schaal de gekookte kapucijners met daaroverheen het mengsel van de spekblokjes, ui, paprikablokjes en champignons
    • Links op de schaal de gebakken aardappelpartjes
    • In het midden de gehaktballetjes met daarover heen de ragout
  • Serveer de Amsterdamse uitjes, de partysticks en de piccalilly in aparte schaaltjes