Aardappel truffeltaartjes
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappels
- 125 ml slagroom
- 125 ml melk
- 1 el truffelolie
- 2 eidooiers
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 100 gram kastanjechampignons
- Muffinvorm 12 holtes
Notities
Voorbereiding
- Oven voorverwarmen op 175°
- Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne plakjes
- In een kom de slagroom met melk en twee eierdooiers mengen
- De truffelolie erdoor mengen en de geraspte kaas
- Eventueel wat zout en peper toevoegen
- De champignons in mooie plakjes snijden
- De aardappelschijfjes in de kom met het kaas-roommengsel omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is
- De aardappels over muffinvorm verdelen
- De rest van het roommengsel over de aardappels schenken
- Op elk vormpje wat champignons leggen
- De aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 30 min. bakken
- Uit oven nemen, en met aluminiumfolie afdekken
- Hierna nog 30 minuten ( afgedekt met aluminiumfolie) in oven verwarmen
- Even laten afkoelen voor het serveren en met behulp van een lepel de aardappeltaartjes voorzichtig uit de muffinvorm scheppen