Aardappel truffeltaartjes

Aardappel truffeltaartjes

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 1 el truffelolie
  • 2 eidooiers
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram kastanjechampignons
  • Muffinvorm 12 holtes

Notities

Voorbereiding
  • Oven voorverwarmen op 175°
  • Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne plakjes
  • In een kom de slagroom met melk en twee eierdooiers mengen
  • De truffelolie erdoor mengen en de geraspte kaas
  • Eventueel wat zout en peper toevoegen
  • De champignons in mooie plakjes snijden
Bereidingswijze
  • De aardappelschijfjes in de kom met het kaas-roommengsel omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is
  • De aardappels over muffinvorm verdelen
  • De rest van het roommengsel over de aardappels schenken
  • Op elk vormpje wat champignons leggen
  • De aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 30 min. bakken
  • Uit oven nemen, en met aluminiumfolie afdekken
  • Hierna nog 30 minuten ( afgedekt met aluminiumfolie) in oven verwarmen
  • Even laten afkoelen voor het serveren en met behulp van een lepel de aardappeltaartjes voorzichtig uit de muffinvorm scheppen