Aardappelen met rozemarijn
Ingrediënten
- 3 grote aardappelen
- 4 tenen knoflook
- 4 sjalotten
- olijfolie
- verse peper en zeezout
- oregano
- 3 takjes verse rozemarijn
Notities
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en snij in 10 plakjes per aardappel.
- Haal de blaadjes rozemarijn van de takjes en snij in kleine stukjes.
- Snij de knoflook in 4 stukken en halveer de sjalotten.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Doe de olijfolie in de ovenschaal en leg een laagje aardappelen in de olijfolie.
- Doe vervolgens alle stukken knoflook en sjalot bij de aardappelen.
- Doe hier nog wat olijfolie overheen en doe goed peper, zeezout en oregano over de aardappelen.
- Doe nu ook de overgebleven aardappelen in de ovenschaal doe wederom peper, zeezout en oregano over de aardappelen.
- Strooi tot slot de gesneden rozemarijn over de aardappelen en het gerecht is klaar om de over in te gaan.
- De oven is inmiddels voorverwarmd op 200 graden, zet de schotel aardappelen met rozemarijn in de over en hussel de aardappelen om de 10-15 minuten.
- Na 40 minuten zijn de aardappelen met rozemarijn uit de over klaar.