Arabische ovenschotel

Arabische ovenschotel

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 el kaneelpoeder
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kardemon
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el vloeibare honing
  • 500 ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 100 gram pijnboompitten
  • 50 gram rozijnen
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 750 gram aardappels
  • 200 gram couscous
  • 250 ml melk
  • zout en peper

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
  • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
  • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
  • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
  • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
  • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
  • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
  • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
  • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
  • Wel de couscous 10 minuten in warm water
  • Roer de couscous los met een vork
  • Pureer de aardappels met een pureestamper
  • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
  • Roer de couscous door de aardappelpuree
  • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
  • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin