Arabische ovenschotel
Ingrediënten
- 500 gram lamsgehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 el kaneelpoeder
- 1/2 el komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kardemon
- 2 el tomatenpuree
- 2 el vloeibare honing
- 500 ml kippenbouillon
- olijfolie
- 1 courgette
- 50 gram geschaafde amandelen
- 100 gram pijnboompitten
- 50 gram rozijnen
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje koriander
- 750 gram aardappels
- 200 gram couscous
- 250 ml melk
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
- Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
- Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
- Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
- Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
- Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
- Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
- Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
- Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
- Wel de couscous 10 minuten in warm water
- Roer de couscous los met een vork
- Pureer de aardappels met een pureestamper
- Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
- Roer de couscous door de aardappelpuree
- Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
- Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
- Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin