Asperges met ham, ei en boterjus
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende kriel
- 500 gram witte asperges
- 3 middelgrote eieren
- 7 gram verse bieslook
- 65 gram ongezouten roomboter
- 7 gram verse krulpeterselie
- 100 gram plakjes slagers achterham
Notities
Bereidingswijze:
- Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte, kook de krieltjes in 20 minuten gaar
- Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden
- Snijd de houtachtige onderkanten eraf (circa 2 cm)
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 minuten, neem uit de pan met een schuimspaan
- Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard
- Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten
- Snijd de boter in blokjes en laat het smelten in een pannetje
- Snijd de bieslook en peterselie fijn
- Schep de krieltjes om met de bieslook
- Leg de asperges op een warme, platte schaal
- Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop
- Bestrooi met de verse peterselie
- Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij