Asperges met Italiaanse ham
Ingrediënten
- 200 gram witte asperges
- 8 plakken italiaanse ham
- parmigiano Reggiano een hard parmezaanse kaas
- 2 el olijfolie
Notities
Bereidingswijze
Schil de asperges met een fijnschiller
Begin ongeveer 5 tot 6 centimeter van de top van de asperge te schillen.
Schil de asperges 2 keer rond om te voorkomen dat er te veel draden achterblijven
Als je de asperges hebt geschild, snij je de houtige onderkant eraf
Meestal is dit gedeelte van de asperge 1,5 tot 2 centimeter
Zet een pan water op het vuur en als het water nagenoeg kookt, doe je de asperges in de pan
Hou het water 5 minuten tegen de kook aan en draai dan het vuur uit
Laat de asperges 10 tot 15 minuten garen in het hete water in de pan.
Zorg ervoor dat de asperges niet te ver door garen, dan verliest de asperge namelijk bite
Ondertussen leg je de plakjes Italiaanse ham naast elkaar neer
Voor dit recept is gekozen voor Prosciutto Crudo
Schaaf de Parmigiano Reggiano en beleg de plakjes ham hier rijkelijk mee
Als de asperges de gewenste textuur hebben, rol je de asperges in de ham, zodat de Parmigiano Reggiano er niet uit kan lopen
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie gloeiend heet is, bak je de in ham gewikkelde asperges een paar minuten
Als de ham knapperig is en de Parmigiano Reggiano gesmolten dan is het de hoogste tijd om de asperges met Italiaanse ham op te dienen