Aspergesoep
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 700 gram witte asperges geschild
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1,5 liter water
- 200 ml kookroom
- 80 gram bloem
- 70 gram boter
- 500 gram gerookte zalm plakken
Notities
Bereidingswijze
- Snijd de asperges in stukken
- Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water
- Hak de sjalotjes fijn
- Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan
- Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen
- Giet de asperges af en vang al het kookvocht op
- Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges
- Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan
- Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges in stukken toe
- Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe
- Voeg de gerookte zalm plakjes in stukjes toe aan de soep
- Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, stukjes zalm en wat fijngehakte peterselie