romige-aspergesoep-met-zalmsnippers

Aspergesoep

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotjes
  • 700 gram witte asperges geschild
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1,5 liter water
  • 200 ml kookroom
  • 80 gram bloem
  • 70 gram boter
  • 500 gram gerookte zalm plakken

Notities

Bereidingswijze
  • Snijd de asperges in stukken
  • Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water
  • Hak de sjalotjes fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan
  • Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen
  • Giet de asperges af en vang al het kookvocht op
  • Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges
  • Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan
  • Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges in stukken toe
  • Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe
  • Voeg de gerookte zalm plakjes in stukjes toe aan de soep
  • Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, stukjes zalm en wat fijngehakte peterselie