Bananencake
Ingrediënten
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 snuf zout
- 1 tl kaneelpoeder
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram rozijnen
- 2 eieren
- 2 el honing
- 3 rijpe bananen
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
- Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
- Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
- Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
- Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
- Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
- De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt