Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
Ingrediënten
- 20 voorgebakken bladerdeegpasteitjes
- 100 gram Passendale kaas
- 100 gram gerookte spek in plakjes
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 3 dl melk
- 75 gram champignons
- peper en zout
- nootmuskaat
- 2 el verse peterselie gehakt
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C
Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak in een hete pan zonder vetstof
Hak de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan het spek
Maak een roux
Laat de boter smelten, voeg bloem toe en meng met een garde
Laat enkele minuten bakken zonder te kleuren tot je een koekjessmaak ruikt
Giet de melk geleidelijk over de roux
Breng al roerend aan de kook
Klop er met een garde door en laat koken totdat je een mooie gladde saus hebt
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, en voeg de rest bij de saus
Laat de kaas smelten in de saus
Voeg de gebakken spekblokjes, champignons en gehakte peterselie toe
Vul de bladerdeegpasteitjes met mengsel en schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal
Werk de bladerdeegpasteitjes af met de overgebleven Passendale-kaas
Plaats gedurende 5 minuten in de oven