Bloemkoolsoep
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 kruimige aardappel
- 2 kippenbouillontabletten
- 1,25 liter kraanwater
- 125 ml crème fraîche
- 4 plakken rauwe ham
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze:
- Schil de aardappel en snijd in blokjes
- Snijd de bloemkool in roosjes
- Doe de aardappel, bloemkool en het bouillontablet in een soeppan
- Schenk het water erbij en breng aan de kook
- Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 minuten koken
- Pureer de soep met de staafmixer en roer de crème fraîche erdoor
- Breng op smaak met peper en eventueel zout
- Bak ondertussen de ham in 5 minuten uit
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Verdeel de soep over de kommen en verkruimel de ham erboven