Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Ingrediënten
- 6 schnitzels 200 gram per stuk
- 600 gram sperziebonen
- 400 gram wortels
- 750 gram champignons
- 600 gram aardappel partjes
- 300 gram uien in ringen
- 500 gram gerookte spekreepjes
- 140 gram tomatenpuree
- 2 takjes verse tijm
- 125 ml runderbouillon
- 250 gram gerookte hamreepjes
- 250 ml rode wijn
- 4 sjalotjes
- 1 el bloem
- 1 el suiker
Notities
Bereidingswijze
- Bonen rangen en blancheren
- Wortels in blokjes snijden en blancheren
- De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
- De krieltjes toevoegen
- Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
- Voeg een snufje zout toe
- Voeg de voorgekookte champignons toe
- De champignons in plakjes snijden en bakken
- De sjalotten in blokjes snijden
- Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
- Voeg de tomaten puree en de bloem toe
- Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
- Voeg de suiker en de champignons toe
- Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
- Verwijder de tijm