Boerenschnitzel2

Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus

Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 6 schnitzels 200 gram per stuk
  • 600 gram sperziebonen
  • 400 gram wortels
  • 750 gram champignons
  • 600 gram aardappel partjes
  • 300 gram uien in ringen
  • 500 gram gerookte spekreepjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 takjes verse tijm
  • 125 ml runderbouillon
  • 250 gram gerookte hamreepjes
  • 250 ml rode wijn
  • 4 sjalotjes
  • 1 el bloem
  • 1 el suiker

Notities

Bereidingswijze
  • Bonen rangen en blancheren
  • Wortels in blokjes snijden en blancheren
  • De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
  • De krieltjes toevoegen
  • Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
  • Voeg een snufje zout toe
  • Voeg de voorgekookte champignons toe
Bereidingswijze van de jachtsaus
  • De champignons in plakjes snijden en bakken
  • De sjalotten in blokjes snijden
  • Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
  • Voeg de tomaten puree en de bloem toe
  • Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
  • Voeg de suiker en de champignons toe
  • Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
  • Verwijder de tijm