Bospaddenstoelensoep (romig)
Ingrediënten
- 100 gram kastanjechampignons
- 100 gram shiitake
- 100 gram oesterzwammen
- 100 gram cantharellen
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje verse peterselie blaadjes snipperen
- 1 handje verse bieslook ter garnering
- peper
- zeezout
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- halfvolle melk
- 1,5 el crème fraîche
- 2 runderbouillon tabletten
- 1,5 liter warm water
Notities
Bereidingswijze
- Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
- Snij ze in dunne plakjes
- Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
- Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
- Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
- Fruit de ui en de knoflook
- Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
- Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
- Zorg dat het mengsel glad blijft
- Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
- Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
- Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
- Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
- Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
- Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
- Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter