Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Ingrediënten
- 1 broccoli in kleine roosjes
- 1 prei, groot in halve ringen
- 1 courgette in grote blokken
- 200 gram crème fraîche
- 75 gram Geraspte kaas voor ovengratin
- 2 tl kerriepoeder
- peper en zout
- 1 bakje champignons in plakjes
- 2 hele kipfilet in blokjes
- verse tijm
- koolzaadolie
Notities
Bereidingswijze
- Snij de kipfilet in blokjes en kruid het met een klein beetje kipkruiden en verse tijm
- Laat dit intrekken (1/2 uur) en bak het daarna in een klein beetje koolzaadolie
- Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes
- Zet een pan op met kokend water en kook hierin de broccoli in 3 a 4 minuten beetgaar, giet het daarna af
- Pak een ruime wokpan, bak hierin in een beetje olie de courgette, de prei en de champignons in ongeveer 5 minuten aan
- Voeg nu de crème fraîche toe, kerriepoeder en een beetje peper en zout
- Roer goed door elkaar en roer als laatste de broccoli roosjes erdoor
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pak een ruime ovenschaal, vet deze een klein beetje in met olie, giet twee derde van het groente mengsel nu in de schaal
- Voeg nu de kipblokjes toe en daarna het overgebleven groente mengsel
- Verdeel de gerapte kaas erover en zet nu 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas lekker krokant is geworden
- De ovenschotel is nu klaar!