Champignonsoep
Ingrediënten
- 400 gram gemixte paddenstoelen (of alleen champignons)
- 350 ml wild fond
- 700 ml water
- 1/2 prei
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- peper en zout
- 75 gram boter
- 75 gram bloem
Notities
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan even aan
- Snijd de paddenstoelen of champignons in plakjes en bak dit mee met de ui
- Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de wild fond en 700 ml water bij, laat dit even koken
- Snijd de prei in ringen en voeg dit bij de soep
- Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe
- Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, let op dat het niet gaat kleuren
- Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt
- Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het even meekoken