Champignonsoep

Champignonsoep

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram gemixte paddenstoelen (of alleen champignons)
  • 350 ml wild fond
  • 700 ml water
  • 1/2 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 75 gram boter
  • 75 gram bloem

Notities

Bereidingswijze
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan even aan
  • Snijd de paddenstoelen of champignons in plakjes en bak dit mee met de ui
  • Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de wild fond en 700 ml water bij, laat dit even koken
  • Snijd de prei in ringen en voeg dit bij de soep
  • Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe
  • Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, let op dat het niet gaat kleuren
  • Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt
  • Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het even meekoken