Champigonsaus
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 2 stuks Rode uien
- 40 gram boter
- 2 dl Groentebouillon
- 1 dl Crème fraîche warme bereiding
- 25 gram bloem
Notities
Bereidingswijze
- Snipper de uien fijn
- Smelt en verwarm in een saus- of steelpan op middelhoog vuur de boter en fruit hierin de gesnipperde ui, al roerende zacht en glazig
- Borstel de champignons voorzichtig schoon met een zacht borsteltje of veeg ze schoon met een stuk keukenpapier of droog doekje
- Snijd ze hierna in dunne plakjes of kleine stukjes of reepjes
- Doe de stukjes champignons bij de ui in de pan
- Roer alles goed door elkaar en laat de champignons op middelhoog vuur zacht worden
- Draai het vuur zacht en voeg beetje voor beetje al roerende de bloem toe
- Zorg daarbij dat je de bloem goed met het champignon-ui mengsel vermengd
- Giet al roerende de groentebouillon bij het mengsel
- Roer de saus goed door en laat deze daarna zachtjes inkoken tot de gewenste dikte
- Roer tot slot de crème fraîche door de saus en klaar is je zelfgemaakte champignonroomsaus
- Wil je de champignonsaus liever maken op de klassieke manier met room? Vervang de crème fraîche dan door slagroom