Chili met vegaspekjes
Ingrediënten
- 2 schaaltjes vegetarische spekreepjes
- 300 gram witte rijst
- 2 potten chilibonen
- 2 el zonnebloemolie
- 1 zak paprikamix
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bakje platte peterselie
- 1 bekertje zure room
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 3 minuten op hoog vuur
- Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee
- Voeg de chilibonen en tomatenblokjes toe en breng aan de kook
- Draai het vuur laag en stoof de chili met de deksel op de pan 10 minuten
- Meng de peterselie door de zure room
- Voeg peper en eventueel zout toe
- Verdeel de rijst en chili over 4 borden
- Serveer met een lepel peterselieroom