chili

Chili met vegaspekjes

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 schaaltjes vegetarische spekreepjes
  • 300 gram witte rijst
  • 2 potten chilibonen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 zak paprikamix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bakje platte peterselie
  • 1 bekertje zure room
  • zout en peper

Notities

Bereidingswijze:
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 3 minuten op hoog vuur
  • Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee
  • Voeg de chilibonen en tomatenblokjes toe en breng aan de kook
  • Draai het vuur laag en stoof de chili met de deksel op de pan 10 minuten
  • Meng de peterselie door de zure room
  • Voeg peper en eventueel zout toe
  • Verdeel de rijst en chili over 4 borden
  • Serveer met een lepel peterselieroom