Chinese tomatensoep
Ingrediënten
- 3 uien in halve ringen
- 1000 gram voorgesneden fijne soepgroenten
- 5 tenen knoflook
- 4 blikjes tomatenpuree à 140 gram
- 6 kippenbouillon tabletten
- 10 verse tomaten
- 2 pakken gezeefde tomaten Heinz à 500 ml
- 600 gram taugé
- 1700 gram kipfilet blokjes
- 4 pakjes Chines tomatensoep honig
- 6 el suiker afgestreken
- 8 el ketjap manis
- 4 el gembersiroop
- 1 bosje lente ui
Notities
Bereidingswijze
- Kruid de kipfiletblokjes met kipkruiden en laat een half uur staan
- Snij de knoflook in dunne plakjes
- Ontvel de tomaten en verwijder de zaden
- Beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee
- Haal de uien en de knoflook uit de pan en zet ze apart
- Bak de kipfiletblokjes in de braadpan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe
- Giet de kipfilet af in een vergiet en zet het apart
- Zet 7 liter water op en breng dit aan de kook
- Voeg de soepgroente toe
- Na 5 minuten koken voeg je de 6 bouillonblokjes verkruimeld toe en kookt het geheel dan nog 10 minuten
- Voeg de ui en knoflook weer toe
- Pureer de tomaten met een staafmixer
- Voeg de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door
- Maak de inhoud van de pakken honig soep aan met water en mix het goed door elkaar en voeg het toe aan de soep
- Blijf de soep goed roeren
- Voeg de taugé toe
- Voeg nu de ketjap en de gembersiroop toe en laat nog even meekoken
- Blijf de soep goed roeren
- Voeg nu de suiker toe
- Zet het vuur uit maar blijf roeren tot het niet meer kookt