chintomatensoep

Chinese tomatensoep

Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Soep
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 winterpenen
  • 2 preien
  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 4 kippenbouillon tabletten
  • 9 verse tomaten
  • 1 bakje taugé
  • 900 gram kipfilet blokjes
  • 2 pakjes Chines tomatensoep honig
  • 2 pakjes tomatensoep honig
  • 6 el suiker
  • 5 el ketjap manis

Notities

Bereidingswijze
  • Snij de winterpenen in kleine blokjes
  • Snij de preien in ringen
  • Snij de uien in ringen
  • Snij de knoflook in dunne plakjes
  • Ontvel de tomaten en verwijder de zaden
  • Beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee
  • Haal de uien en de knoflook uit de pan en zet ze apart
  • Bak de kipfiletblokjes in de braadpan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe
  • Giet de kipfilet af in een vergiet en zet het apart
  • Zet 5 liter water op en breng dit aan de kook
  • Voeg de prei en de wortelen toe
  • Na 5 minuten koken voeg je de 4 bouillonblokjes verkruimeld toe en kookt het geheel dan nog 10 minuten
  • Licht pureren met een staafmixer tot de prei fijn is
  • Voeg de ui en knoflook weer toe
  • Pureer de tomaten met een staafmixer
  • Voeg de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door
  • Maak de inhoud van de pakken honig soep aan met water en mix het goed door elkaar en voeg het toe aan de soep
  • Blijf de soep goed roeren
  • Voeg de taugé toe
  • Voeg nu de suiker en de ketjap toe
  • Zet het vuur uit maar blijf roeren tot het niet meer kookt