Chocoladepudding
Ingrediënten
- 7 blaadjes gelatine
- 500 ml volle melk
- 2 eidooiers
- 100 gram suiker
- 20 gram cacaopoeder plus extra om te garneren
- 25 gram pure chocolade
- 250 ml slagroom
Notities
Bereidingswijze
- Week de gelatine in koud water
- Meng een scheutje koude melk met de eidooiers, 25 gram suiker en de cacaopoeder
- Breng de rest van de melk met 50 gram suiker aan de kook
- Meng de warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en gaar het geheel al roerend op laag vuur tot de eieren beginnen te binden
- Haal de pan van het vuur en los de gelatine en de chocolade op in de crème
- Laat de crème afkoelen tot hij lobbig wordt
- Klop intussen 150 ml slagroom tot yoghurtdikte
- Spatel de slagroom door de chocoladecrème in een puddingvorm
- Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast
- Klop om te garneren de resterende slagroom met de resterende suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje
- Dompel de puddingvorm in heet water en los de pudding op een schaal, bord of etagère
- Garneer met een toef slagroom en wat cacaopoeder