Farfalle met venkel & blauwe kaas
Ingrediënten
- 300 fram farfalle
- 3 el olijfolie
- 300 gram uien in ringen
- 2 tenen knoflook
- 150 gram blauwe kaas Castello Creamy blue
- 75 ml halvolle melk
- 1 potje kappertjes
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
- Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui 13 minuten op middelhoog vuur
- Schep regelmatig om, voeg de laatste 3 minuten de knoflook toe
- Snijd ondertussen de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant, halveer en verwijder de kern
- Snijd in reepjes
- Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de venkel, peper en eventueel zout 8 minuten op middelhoog vuur, schep regelmatig om
- Snijd ondertussen de kaas in stukjes
- Voeg de melk en 2/3 van de kaas bij de gebakken venkel en laat de kaas al roerend smelten
- Giet de pasta af
- Meng door de venkel-kaassaus en schep 2/3 van de kappertjes en 2 eetlepels van het kappertjes vocht erdoor
- Verdeel de gebakken ui, de rest van de kaas en de kappertjes erover en serveer direct