Friet daging smoor met sajoer boontjes
Ingrediënten
- 400 gram riblappen of runderlappen
- 3 el zonnebloemolie
- 1 rode peper
- 1 grote ui
- 1/2 el Ketoembar (gemalen koriander)
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl nootmuskaat
- 2,5 el ketjap manis
- 1/2 el tamarindepasta
- 80 ml kippenbouillon van tablet
- 250 gram sperziebonen
- 150 ml kokosmelk
- 100 ml groente bouillon van tablet
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gemalen gember
- 1 tl sambal
- 2,5 el ketjap manis
Notities
Bereidingswijze Daging smoor
- Snijd het vlees in reepjes
- Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 4 minuten
- Neem het vlees uit de pan
- Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en de rode peper 4 minuten op laag vuur
- Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het mengsel en bak kort mee
- Doe het vlees terug in de pan
- Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij
- Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout
- Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur ca. 1 uur stoven
- Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook
- Voeg na ca. 3 minuten de gember, sambal en ketjap toe
- Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook
- Laat dit nu ca. 10 minuten pruttelen
- Na ca. 10 minuten is het klaar en zijn de sperzieboontjes gaar Serveer beide gerechten met friet