frittata_met_kip2

Frittata met kip en puntpaprika

Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Koolhydraatarm
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram kipfilet
  • 1 bosje verse peterselie
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 5 eieren
  • 100 ml melk
  • 75 gram geitenkaas
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Notities

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip rondom licht bruin
  • Snijd de puntpaprika in blokjes en bak 3 minuten mee met de kip
  • Klop ondertussen de eieren met de melk door elkaar in een kom, gebruik hiervoor een garde
  • Breng het eiermengsel op smaak met een snuf peper, zout en voeg de peterselie toe
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie (of boter)
  • Schep de kip en paprikablokjes in de ovenschaal
  • Giet het eierenmengsel er over en verdeel de geitenkaas er over
  • Bak de frittata 30 minuten in de oven