Gefrituurde ananas
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 1/4 kop suiker
- 1 ei
- 1 kop tarwebloem
- 2 ananassen
- beetje zout
- beetje nootmuskaat
- 1/2 tl bakpoeder
- poedersuiker
Notities
Bereidingswijze
Ontdoe de ananassen van hun schil
Snijd het vruchtvlees in schijven en verwijder de harde kern
Meng de tarwebloem, de suiker en het bakpoeder
Smelt de boter
Splits het ei
Meng de boter, het eigeel, wat zout en de bloem
Roer er zoveel warm water door dat er een llicht-vloeibaar beslag ontstaat
Klop het eiwit stijf en vouw het met een spatel door het beslag
Verhit een laag olie in een pan, haal één of een paar ananasschijven door het beslag en frituur ze goudbruin
Herhaal dit voor de overige ananasschijven
Bestrooi ze met poedersuiker
Warm serveren