gefrituurde ananas

Gefrituurde ananas

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Dessert
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gram boter
  • 1/4 kop suiker
  • 1 ei
  • 1 kop tarwebloem
  • 2 ananassen
  • beetje zout
  • beetje nootmuskaat
  • 1/2 tl bakpoeder
  • poedersuiker

Notities

Bereidingswijze
  • Ontdoe de ananassen van hun schil
  • Snijd het vruchtvlees in schijven en verwijder de harde kern
  • Meng de tarwebloem, de suiker en het bakpoeder
  • Smelt de boter
  • Splits het ei
  • Meng de boter, het eigeel, wat zout en de bloem
  • Roer er zoveel warm water door dat er een llicht-vloeibaar beslag ontstaat
  • Klop het eiwit stijf en vouw het met een spatel door het beslag
  • Verhit een laag olie in een pan, haal één of een paar ananasschijven door het beslag en frituur ze goudbruin
  • Herhaal dit voor de overige ananasschijven
  • Bestrooi ze met poedersuiker
  • Warm serveren