Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
Ingrediënten
- 1 kil kruimige aardappels geschild
- 50 gram boter
- 500 gram zuurkool uitgelekt
- 100 gram rozijnen geweekt
- 2 eieren
- 2 el crème fraîche
- 2 el tijmblaadjes fijngehakt
- 1/2 tl cayennepeper
- 100 gram geraspte oude kaas
- 100 gram paneermeel
Notities
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in ruim water met een beetje zout gaar
- Giet ze af en pureer de aardappelen met de boter
- Breng op smaak met peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng de aardappelen in een ruime mengkom met de zuurkool, de spekblokjes, de ananasblokjes, de rozijnen, de eieren, de crème fraîche, de tijm en de cayennepeper
- Vet een ovenschaal in met een beetje boter en verdeel de stamppot over de ovenschaal
- Meng de paneermeel met de kaas en verdeel het over de puree
- Bak het gerecht in ca. 35 minuten in het midden van de oven, tot er een goudbruine korst ontstaat