gegrildekabeljauwmetpaksoi

Gegrilde kabeljauw met paksoi

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote stronk paksoi
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • koriander
  • lavas gedroogd
  • peper
  • 2 el zoutarmne ketjap
  • sesamolie om in te wokken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el wijnazijn of rijstazijn
  • 1 blikje ananas
  • 1 blikje tomatenpuree
  • koriander
  • peper
  • olijfolie om in te bakken
  • lenteuitjes garnering

Notities

Bereidingswijze
Ik maak eerst de saus klaar
  • ui peper en knoflook fijn snijden en aanbakken in olijfolie
  • paprika in blokjes snijden en in de pan erbij en even mee laten bakken
  • Tomatenpuree erbij het ananas sap uit blik, gembersiroop en azijn erbij
  • peper naar smaak en gedroogde koriander
  • Laat het aan de kook komen is het te dik ,wat water erbij ,en laat het 20 min . zachtjes garen
  • Op het laatst de ananas erbij en nog even door warmen
  • Kabeljauwfilet
  • citroensap
  • peper
  • bloem
  • zonnebloem olie om te bakken
Bereidingswijze
  • De vis en paksoi is zo vlug klaar zorg dat de tafel gedekt is
  • zorg dat al je ingrediënten klaar staan want bakken en wokken en bakken gaat achter elkaar door
  • Wil je er rijst bij of gebakken aardappeltjes zorg ook dat het opstaat en bijna klaar is.
  • Sesamolie in de wokpan
  • Zonnebloemolie in de koekenpan voor de vis
  • Ui en knoflook fijn snijden en wokken in de sesamolie
  • Paksoi snijden en wassen,ik snijd eerst de harde gedeelten en laat ze wat langer mee bakken met uien knoflook
  • Ondertussen citroensap over de vis en peper erop en even door de bloem halen.
  • Zonnebloemolie aanzetten ,hoog vuur
  • Paksoy allemaal in de pan kruiden erover en op het laatst de ketjap en nog even mee laten bakken
  • Ondertussen de kabeljauw bakken
  • En als alles goed is is alles gelijk klaar