paprikas

Geroosterde paprika’s met geitenkaas en linzen

Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram tomatenblokjes in blik
  • 6 paprika's
  • 800 gram linzen in blik
  • 2 rode uien
  • 2,5 el Franse ratatouille-kruiden
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 200 gram verse geitenkaas naturel

Notities

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en ⅕ van de Franse ratatouille-kruiden 5 minuten op laag vuur
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken
  • Snijd ondertussen de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
  • Bewaar de kapjes
  • Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water en laat ze uitlekken
  • Snijd de courgette in kleine blokjes en meng met de rest van de Franse ratatouille-kruiden door de linzen
  • Breek de geitenkaas in stukken en schep voorzichtig door de linzen
  • Verdeel de vulling over de paprika’s en leg de kapjes erop
  • Verdeel de tomatensaus over de braadslee en zet de paprika’s erin
  • Bak ca. 30 minuten in het midden van de oven