Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
Ingrediënten
- 600 gram zoete aardappels geschild en in blokjes
- 2 rode uien in partjes
- 4 teentjes knoflook grof gehakt
- 5 el olijfolie
- 2 el ras el hanout of komijnpoeder (djinten)
- 500 gram broccoli roosjes
- 2 courgettes in blokjes
- 200 gram kikkererwten blik, uitgelekt
- 1 bosje peterselie grof gehakt
- 100 gram griekse youghurt
- chilipoeder
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snufje zout om in een grote ovenschaal
- Rooster circa 10 minuten hoog in de oven
- Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn
- Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt
- Bestrooi naar smaak met chilipeper