wildepaddenstoel

Gesauteerde gemengde paddenstoelen

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 900 gram gemengde paddenstoelen
  • 120 ml olijfolie
  • 2 tl zout
  • 4 sjalotten gehakt
  • 6 tenen knoflook
  • 4 el ongezouten boter
  • 1 kop platte peterselie gehakt
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • getoaste sneetjes brood voor erbij

Notities

Bereidingswijze
  • Borstel, indien nodig, de hoeden van de paddenstoelen schoon met een spons
  • Laat kleine paddenstoelen heel of snijd ze dik
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan
  • Voeg de sjalotten toe en bak ze op matige temperatuur tot ze glazig zijn (ca 5 minuten
  • Voeg de boter, paddenstoelen, zout en peper toe en bak ze op middelhoge temperatuur onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn en hun vocht vrijkomt (ca 8 minuten)
  • Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee
  • Schep de peterselie door de paddenstoelen en strooi er zout over
  • Warm serveren