Goulash
Ingrediënten
- 700 gram runderlappen
- 2 grote uien
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 400 gram vastkokende aardappels
- 1 rundvlees bouillon blokje
- 1,5 el bloem
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el tomatenpuree
- 500 ml water
- 1 laurierblaadje
- 1 tl karwijzaad
- boter om in te bakken
Notities
Bereidingswijze:
- Snijd de runderlappen in blokjes.
- Meng in een kommetje de bloem met de gerookte paprika poeder en verdeel dit over de blokjes rundvlees.
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui aan in een beetje boter en voeg de knoflook toe wanneer de ui glazig begint te worden. Bak nog 2 minuten mee.
- Voeg vervolgens het karwijzaad, en de tomatenpuree bij de runderlappen en bak dit een paar minuten mee.
- Blus af met het water, het blokje runderbouillon en de blokjes tomaat.
- Voeg hierbij ook het laurierblaadje en laat nu 2 uur sudderen.
- Snijd alvast de aardappelen en paprika’s in blokjes.
- Voeg deze na 2 uur sudderen toe en laat ongeveer nog 40 minuten mee pruttelen of tot de aardappelen gaar zijn.
- In totaal stooft de goulash ongeveer 2,5 tot 3 uur.
- Lekker met rijst of aardappelpuree.